Volonterski centar Karlovac

HRVATSKA VOLONTIRA 2023. – MALI DOPRINOS ZA VELIKI UTJECAJ!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i partneri organiziraju trinaestu manifestaciju Hrvatska volontira te pozivaju organizatore volontiranja na prijavu aktivnosti!

 

2023 Hrvatska volontira FB Instagram post 1200x1200px Dobro je

 

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike i ODRAZ-om – Održivi razvoj zajednice, organiziraju trinaestu kampanju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Ove godine naglasak je na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Održavanjem manifestacije Hrvatska volontira želi se istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja. 
Ovogodišnjom kampanjom želi se podsjetiti da je volontiranje izvor snage zajednice, otpornosti, solidarnosti i društvene kohezije. Upravo su volonteri promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje: Mali doprinos za veliki utjecaj.

Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 17. do 20. svibnja. Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve neprofitne organizacije – organizatori volontiranja, da organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit za zajednicu u kojoj djeluju.
Svoje volonterske aktivnosti organizatori volontiranja mogu upisati u online aplikaciju: www.volonteka.hr do  do petka, 12. svibnja 2023. godine. Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim a na nacionalnoj razini koji će ih moći pretražiti te se uključiti u volonterske aktivnosti koje ih zanimaju. Vodeći se ciljevima održivog razvoja, organizacijama se prepušta osmišljavanje i organizaciju aktivnosti koje se najbolje uklapaju u postojeće djelovanje.