Volonterski centar Karlovac

Poziv za sudjelovanje na 10. Festivalu volonterstva

I ove godine udruga Carpe Diem kroz Lokalni volonterski centar VolonterKA organizira Festival volonterstva. 

Festival volonterstva je jednodnevno događanje koje ima za cilj povećati vidljivost volonterskog rada, promovirati i poticati volonterski rad u Karlovcu kao i pojačati svijest građana o dobrobiti volontiranja za cijelu lokalnu zajednicu te o potrebi vrednovanja volonterskog rada. Festival je prilika da se javnosti predstave udruge koje njeguju volonterstvo, organiziraju različite volonterske programe i aktivnosti i aktivno uključuju volontere.  Ove godine, 10. po redu, Festival volonterstva planiramo održati u subotu 24.09.2022.g. od 10 do 13 sati na Šetalištu dr. F. Tuđmana. Ovom prilikom pozivamo sve udruge kojima je volonterstvo jedna od glavnih djelatnosti da nam se pridruže na Festivalu. Sudjelovanje treba prijaviti putem elektorničke pošte na info@volonterka.info .

Jedna od aktivnosti Festivala je i dodjela nagrada NAJvolonterima grada Karlovca tako da je i ove godine otvoren javni poziv za prijavu za NAJvolontera grada Karlovca u 4 kategorije:

NAJvolonter/ka od 14 do 19 godina
NAJvolonter/ka od 20 do 29 godina
NAJvolonter/ka od 30 do 60 godina
NAJvolonter/ka iznad 60 godina

Organizatori volontiranja mogu prijaviti sve osobe – volontere, starije od 14  godina, koje su volontirale minimalno 80 sati u proteklih godinu dana ispunjavanjem prijavnice na ovom linku https://bit.ly/3TUMbTD .

Prije 3 godine uveli smo nagradu i za najboljeg organizatora volontiranja odnosno za primjer dobre prakse uključivanja volontera i razvoj volonterskih programa. Pravo na prijavu imaju sve udruge s područja grada Karlovca koje najmanje jednu godinu provode barem jedan volonterski program. Prijaviti se može putem prijavnice https://bit.ly/3wmNsc7 .

Za sve navedeno prijave su otvorene do 19.09.2022.