Volonterski centar Karlovac

ISPITIVANJE JAVNOG MNIJENJA “Utjecaj pandemije na volonterska iskustva” i ISPITIVANJE DRUŠTVENIH POTREBA “Utjecaj pandemije na razvoj volonterskih programa i uključivanje građana u volontiranje”

U sklopu projekta “Radius V”, sufinanciranog od strane EU, kroz program Europskog socijalnog fonda, provodi se ispitivanje javnog mnijenja o utjecaju pandemije na iskustva u volontiranju, kao i utjecaju pandemije na razvoj volonterskih programa i iskustvima uključivanja građana u volontiranje.
Cilj ovih upitnika je ispitati osobna iskustva, motivaciju te stavove volonterki i volontera u volontiranju tijekom pandemije COVID-19, kao i iskustva organizatora volontiranja, u protekle dvije godine. Također, zanima nas i je li pandemija i koliko utjecala na neuključivanje pojedinaca u volonterske aktivnosti.

Projekt istraživanja i razvoja volonterstva Radius V provode DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Volonterski centar Zagreb, Udruga „MI“ – Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Centar za civilne inicijative, ACT Grupa, Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci, Grad Split, Grad Rijeka, PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Vaše sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti dobrovoljno, a mi Vas molimo da odgovorite na sva pitanja. Želimo posebno naglasiti da se Vaši odgovori ni na koji način neće i ne mogu povezati s Vama osobno te Vam jamčimo potpunu povjerljivost i anonimnost svih iznesenih podataka, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), Direktive 95/46/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 24. listopada 1995. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom protoku takvih.

Vaši odgovori bit će dostupni samo voditeljicama istraživanja koje će obrađivati podatke. Rezultati će se predstaviti u obliku članaka i infografika na našim društvenim mrežama i web stranici, i to isključivo u zbirnom obliku (postotci, prosjeci i sl.), tj. neće se analizirati na razini pojedinog ispitanika. Također, provođenje istraživanja u skladu je s istraživačkom etikom.

 

Upitnik za volontere je dostupan na sljedećoj poveznici https://radiusv.limequery.com/747495?lang=hr .

Upitnik za organizatore volontiranja je dostupan na sljedećoj poveznici https://radiusv.limequery.com/611724?lang=hr .

Ako imate neka pitanja ili komentare slobodno se obratite partnerskoj organizaciji Hrvatski centar za razvoj volonterstva na e-mail adresu: hcrv@hcrv.hr.