Volonterski centar Karlovac

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira 2020.

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira održava se već desetu godinu za redom. Iako se ona tradicionalno održava u svibnju, ove godine će se zbog nastale situacije održati u periodu od 23. do 26. rujna 2020.

Pozivamo sve organizatore volontiranja da se uključe u provedbu manifestacije kako bi potaknuli što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirali vrijednost volontiranja.

Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Slogan ovogodišnje kampanje je Važna društvena mreža te se stavlja naglasak na važnost uključivanja u volontiranje i odavanje priznanja volonterima promovirajući primjere dobre prakse kroz volonterske priče i on-line kampanju na društvenim mrežama. Također, ove godine se potiče se i na razvoj jednog relativno novog oblika volontiranja – obiteljsko volontiranje.

Svi zainteresirani organizatori volontiranja mogu prijaviti svoje volonterske aktivnosti na https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/ od 31.08. do 18.09. 2020. godine.

Za više informacija možete nam se obratiti na email: info@volonterka.info

Ovogodišnji jingle manifestacije možete pogledati na sljedećoj poveznici.