Volonterski centar Karlovac

POZIV ZA PRIJAVU ZA NAJVOLONTERA GRADA KARLOVCA, NAJBOLJEG ORGANIZATORA VOLONTIRANJA I ZA SUDJELOVANJE NA FESTIVALU VOLONTERSTVA

U sklopu Festivala volonterstva dodijelit će se, po 7. puta, nagrade NAJvolonterima grada Karlovca u 4 kategorije te, po prvi puta, za najuspješniji volonterski program udruge.

 

 

Festival volonterstva je jednodnevno događanje koje ima za cilj povećati vidljivost volonterskog rada, promovirati i poticati volonterski rad u Karlovcu kao i pojačati svijest građana o dobrobiti volontiranja za cijelu lokalnu zajednicu te o potrebi vrednovanja volonterskog rada. Festival je prilika da se javnosti predstave udruge koje njeguju volonterstvo, organiziraju različite volonterske programe i aktivnosti i aktivno uključuju volontere. Ove godine, 7. po redu, Festival volonterstva održat će u subotu 21.09.2019.g. od 10 do 13 sati na Šetalištu dr. F. Tuđmana. Ovom prilikom pozivamo se udruge kojima je volonterstvo jedna od glavnih djelatnosti da nam se pridruže na Festivalu. Sudjelovanje treba prijaviti putem ispunjavanja prijavnice koja se nalazi na LINKU.
Jedna od aktivnosti Festivala je i dodjela nagrada NAJvolonterima grada Karlovca tako da je i ove godine otvoren javni poziv za prijavu za NAJvolontera grada Karlovca u 4 kategorije:

NAJvolonter/ka od 14 do 19 godina
NAJvolonter/ka od 20 do 29 godina
NAJvolonter/ka od 30 do 60 godina
NAJvolonter/ka iznad 60 godina

Organizatori volontiranja mogu prijaviti sve osobe – volontere, starije od 14 godina, koje su volontirale minimalno 80 sati u proteklih godinu dana ispunjavanjem prijavnice na stranici na ovom LINKU. Prijave su otvorene do 18.09.2019.

Ove godine uvodimo novu nagradu, a to je za najboljeg organizatora volontiranja odnosno za primjer dobre prakse uključivanja volontera i razvoj volonterskih programa. Budući da u Karlovcu djeluje dosta udruga koje provode kvalitetne volonterske programe želja nam je nagraditi ih. Pravo na prijavu imaju sve udruge s područja grada Karlovca koje najmanje jednu godinu provode barem jedan volonterski program. Rok za prijavu je 18.9.2019. LINK za prijavu.

UPUTE ZA PRIJAVU