Volonterski centar Karlovac

Međunarodni dan volontera

Lokalni volonterski centar VolonterKA i udruga Carpe Diem obilježavaju ovogodišnji Međunarodni dan volontera darivanjem slučajnih prolaznika ispred Glazbenog paviljona Karlovac.

Darivanje je u srijedu 5. prosinca 2018. u 13 sati, a odradit će ga, kako i priliči Danu volontera, učenici volonteri Ekonomsko-turističke škole i Gimnazije Karlovac. Time će preduhitriti popularnog sv. Nikolu koji se, nadamo se, neće ljutiti na “posuđenom” terminu, a uz uobičajene “sitnice” umjesto šibe naći će se motivacijska poruka s ciljem osvještavanja građana o volonterskim vrijednostima.

Ovom akcijom se Carpe Diem pridružuje međunarodnoj proslavi koja se obilježava još od 1985. godine kada je UN-ova skupština odlučila 5. prosinac posvetiti volonterima. Naglasak je ove godine na lokalnim volonterima koji svoje zajednice čine otpornijima na ekonomske, političke i vremenske nepogode, odnosno grade “održive zajednice”. Ističe se važnost marginaliziranih skupina i žena volonterki koji čine gotovo 60 posto svih volontera svijeta, prema UN-u.

Lokalni volonterski centar VolonterKA ove godine je zabilježio 4717 volonterskih sati, 64 organizatora volontiranja i 266 vrijednih volonterki i volontera na području Karlovca.