Volonterski centar Karlovac

POZIV ZA PRIJAVU ZA NAJVOLONTERA GRADA KARLOVCA I ZA SUDJELOVANJE NA 6. FESTIVALU VOLONTERSTVA

U sklopu Festivala volonterstva dodijelit će se nagrade NAJvolonterima grada Karlovca u 4 kategorije.

Festival volonterstva Adrijana images slike vijesti thumb medium560 150
Festival volonterstva je jednodnevno događanje koje ima za cilj povećati vidljivost volonterskog rada, promovirati i poticati volonterski rad u Karlovcu kao i pojačati svijest građana o dobrobiti volontiranja za cijelu lokalnu zajednicu te o potrebi vrednovanja volonterskog rada. Na festivalu će se predstaviti organizatori volontiranja (udruge, organizacije…) te predstaviti javnosti svoje volonterske aktivnosti. Ove godine Lokalni volonterski centar VolonterKA udruge Carpe Diem organizira 6. po redu Festival volonterstva koji će se održati 22.9.2018. g. od 10.00 do 13.00 sati na Šetalištu dr. F. Tuđmana, u gradu Karlovcu.

Prijave se primaju zaključno do 16.9.2018. godine.

Organizatori volontiranja mogu se prijaviti za sudjelovanje putem prijavnice koja se nalazi ovdje.

Festival je zamišljen kao jednodnevna aktivnost u centru grada na kojoj će se:

  • prezentirati organizatori volontiranja (udruge, organizacije…) te će predstaviti i javnosti svoje volonterske aktivnosti;
  • proglasiti NAJvolonter u 2018. godini;
  • te će biti izabrana najfotografija na temu volontiranja u zajednici.

Jedna od aktivnosti Festivala je i dodjela nagrada NAJvolonterima grada Karlovca tako da je i ove godine otvoren javni poziv za prijavu za NAJvolontera grada Karlovca u 4 kategorije:

  • NAJvolonter od 14 do 19 godina
  • NAJvolonter od 20 do 29 godina
  • NAJvolonter od 30 do 60 godina
  • NAJvolonter iznad 60 godina

Organizatori volontiranja mogu prijaviti sve osobe – volontere, starije od 14 godina, koje su volontirale minimalno 80 sati u proteklih godinu dana ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi ovdje. Prijave su otvorene zaključno sa 16.9.2018. Najbolje volontere očekuju vrijedne nagrade!

Najfotografija na temu volontiranja:

Na natječaj se mogu prijaviti sve osobe starije od 14 godina. Tema je volontiranje u zajednici. Odabranih 20 fotografija bit će izloženo na Festivalu volonterstva, a najbolja fotografija, po izboru publike, bit će nagrađena. Prijavnica za najbolju fotografiju se nalazi ovdje.

 

Projekt Festival volonterstva financira Grad Karlovac.

Festival volonterstva ove se godine suorganizara u sklopu aktivnosti ESF projekta „Volonterska školica“, a čiji je jedan od ciljeva doprinijeti razvoju odgoja i obrazovanja za volontiranje na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Nositelj projekta je Carpe Diem – udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih. Projekt „Volonterska školica“ sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH. Ukupna vrijednost projekta je: 948.086,07 kuna. Trajanje: 1. lipanj 2017. – 31. svibanj 2019. Lokacija provedbe: Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija.