Volonterski centar Karlovac

HRVATSKA VOLONTIRA 2018.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i ove godine poziva sve organizatore volontiranja da se pridruže manifestaciji Hrvatska volontira. Ova manifestacija održava se već osmu godinu za redom, a cilj joj je ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva.

Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.

Ove godine, manifestacija Hrvatska volontira održavat će se od 21. do 26. svibnja. Kao i prošle godine, održat će se zajedno s manifestacijom Ureda za udruge Vlade RH pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga. Svrha udruživanja ove dvije manifestacije je pružiti dodatne informacije vezane uz rad udruga i ukazati na važnost njihovog djelovanja u društvu.

Ovogodišnjom manifestacijom pozivaju se i potiču svi organizatori volontiranja da se i ove godine uključe i organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit njihovoj zajednici uz uključivanje što većeg broja volontera.

Svoje volonterske aktivnosti organizatori mogu upisati u online aplikaciju na web stranici http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr do 14. svibnja 2018. godine. Unesene aktivnosti biti će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini.