Volonterski centar Karlovac

Kako planirati volontiranje u školama

Započeo je prvi ciklus trodnevnih edukativnih radionica na temu organiziranja i vođenja volonterskih akcija za predstavnike škola u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Edukacije se provode u sklopu projekta „Volonterska školica“, a projekt financira EU kroz Europski socijalni fond i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.  

Tijekom prva dva dana,  23. i 24. listopada,  predstavnici Gimnazije Karlovac imali su prilike prvi poslušati i naučiti kako organizirati učenike, kako ih potaknuti na volontiranje, kako voditi svu potrebnu dokumentaciju, osmisliti i druge aktivnosti vezane uz volontiranje. Interaktivno predavanje održali su edukator Igor Kuštreba i koordinatorica volontera Ivana Lesić. Na edukaciji je sudjelovalo ukupno 6 predstavnika škole, a teme koje su obrađivali su menadžment volontera, planiranje volonterskog programa te evaluacija volonterskog programa.  

Novi ciklusi edukacija za predstavnike škola kreće uskoro, a sudjelovat će predstavnici Osnovne škole Grabrik, Osnovne škole „Slava Raškaj“ iz Ozlja te Osnovne škole Žakanje.

“Sadržaj teksta je isključiva odgovornost udruge Carpe Diem.”