Volonterski centar Karlovac

[POZIV ZA VOLONTERE] Volonterski program „Pomoć u učenju“

Udruga Carpe Diem u sklopu projekta Lokalni volonterski centar „VolonterKA“ organizira pomoć u učenju za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovaj volonterski program uspješno se provodi već 7 godina u Centru za mlade u Grabriku.

Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i ove godine program će se provoditi po istom principu. Pomoć u učenju održavati će se u Centru za mlade u Grabriku prema unaprijed sastavljenom rasporedu od ponedjeljka do četvrtka, a prema stvarnim potrebama učenika. Pomoć se pruža individualno iz hrvatskog jezika, matematike, engleskog jezika, fizike, kemije, povijesti i zemljopisa. Pomoć u učenju pružaju nastavnici i profesori te studenti na volonterskoj osnovi. Program Pomoć u učenju započet će 9.10.2017.

Poziv za volontere
Pozivamo profesore, nastavnike, studente da se uključe u volonterski program Pomoć u učenju te pomognu u njegovoj realizaciji. Volonteri rade 2 – 3 sata tjedno, prema njihovim mogućnostima.

Volontiranjem se razvijanju različite kompetencije neovisno o dobi volontera, poput iskustva, novih znanja i vještina, osjećaja korisnosti, novih prijateljstava, poznanstava, kontakata, osobnog rasta, referenci pri zapošljavanju, prilika za „popravljanje“ stvari koje ne funkcioniraju u našoj lokalnoj zajednici i šire, itd…

Svaka osoba koja redovito volontira (barem jedan sat tjedno) duže od 3 mjeseca, prema Zakonu o volonterstvu (NN 22/13), može dobiti Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje koju izdaje organizator volontiranja, u ovom slučaju udruga Carpe Diem.

Ukoliko ste zainteresirani za volontiranje u programu Pomoć u učenju molimo vas da nam se javite na sljedeće kontakte:
T: 047 422 347
M: 091 422 3473
E: ivana@volonterka.info